Ontmoetingshuis

 

Rayon Steenwijkerwold, waartoe behoren:

 

Thij, de Basse, Marijenkampen, Witte paarden, Baars, 
Lage Egge, Tuk, Kallenkote, Zuidveen en Onna. 

 

Alle activiteiten vinden plaats in Hoogthij


 

Het Multifunctioneel Centrum Hoogthij heeft een centrale rol in Steenwijkerwold. Naast de ligging in het dorp, staat bovenal de maatschappelijke functie centraal. Hoogthij biedt de bewoners van Steenwijkerwold en omliggende kernen een warme lokatie voor bijeenkomsten en vergaderingen. In het gebouw zijn diverse functies zoals bibliotheek, logopedie, stichting AVOS, kinderopvang, consultatiebureau ZONL en fysiotherapie gevestigd.

 

Het Ontmoetingshuis
Aanvullend, op de al bestaande activiteiten voor senioren van de stichting AVOS is er in Hoogthij een Ontmoetingshuis gerealiseerd. Om te beginnen willen we in het Ontmoetingshuis de senioren mogelijkheid bieden om een hele dag te blijven. Voor ouderen kan een dagje opvang bijdragen aan het langer thuis blijven wonen. Ook voor mantelzorgers kan het fijn zijn als degene voor wie je zorgt ook eens ergens anders verblijft, dit helpt om de zorg zelf langer vol te houden. Met de gasten die de hele dag komen, wordt ook samen tussen de middag de maaltijd gebruikt.

 

 

Om gebruik te maken van het Ontmoetingshuis is geen indicatie nodig, iedereen kan meedoen. Iedereen kan ook meedoen in verschillende rollen; soms als vrijwilliger en soms als deelnemer. Gebruikers van het Ontmoetingshuis bepalen zelf hoe hun programma er uit ziet.

 

 

Het bijzondere van het Ontmoetingshuis is dat het gerund wordt door vrijwilligers, mantelzorgers en de deelnemers zelf. Op de achtergrond is professionele ondersteuning aanwezig die bijvoorbeeld helpt in het omgaan met mensen met regieverlies of een bijdrage levert in de vorm van gesprekken met mantelzorgers en vrijwilligers.

 

 

Hierdoor is Hoogthij een plaats geworden waar mensen uit Steenwijkerwold en omgeving elkaar ontmoeten, met elkaar iets ondernemen en elkaar tot steun kunnen zijn.

 

 

Voorlopig vindt de dagopvang elke dinsdag en donderdag plaats van 10.00 tot 16.00 uur. Men kan inlopen wanneer men wil. Er kan voor een warme maaltijd worden gezorgd mits men zich twee dagen van tevoren opgeeft.

 

 

Men kan zich opgeven bij:

 

Ans Guikema tel. 0521-589545 of

Paula Katers  tel. 06-55325226

Of maak gebruik van het contactformulier, klik hier

 

Wij nodigen u graag uit voor een bezoek en heten u alvast van harte welkom!