Stichting Woldhulp

Er verandert veel in de zorg in Nederland. Een van de belangrijkste punten is dat van senioren verwacht wordt dat zij, veel langer dan voorheen, zelfstandig moeten kunnen blijven wonen in hun eigen woning, De bekende verzorgingshuizen gaan langzamerhand verdwijnen. Tegelijkertijd wordt van familie, kennissen en "de buurt" verwacht dat men, waar nodig, een helpende hand biedt. Bijvoorbeeld bij kleine klusjes in en om de woning, boodschappen doen, een ritje naar de stad of naar de dokter of hulp bij het invullen van formulieren. 

 

Om deze reden is met een aantal vereniging, stichtingen en kerken de stichting Woldhulp opgericht: om mensen te helpen die niet in staat zijn om zelf zo'n klusje uit te voeren. Naast de voorbeelden hierboven kan het ook gaan om het vinden van informatie over een bepaald onderwerp, het omgaan met de computer of het leggen van contacten.

 

 

Stichting Woldhulp richt zich met name op ouderen, mensen met een beperking en chronisch zieken in de regio Steenwijkerwold. 

 

 

Hoe werkt het?

 

Heeft u een vraag? Of iemand nodig om u ergens bij te helpen? Neem dan contact op met het Centraal Meldpunt. Dit kan telefonisch van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur of per e-mail. De vrijwilliger van het Meldpunt overlegt met u wat de mogelijkheden zijn. Hij/zij kan ervoor zorgen dat er een vrijwilliger langs komt om u te helpen met een klusje. Bij andere vragen kan het Meldpunt u in contact brengen met een organisatie die u daarbij verder kan helpen. 

 

Wat doet Woldhulp niet?

 

Stichting Woldhulp verleent geen hulp in de vorm van verpleging of verzorging maar kan u wel in contact brengen met de juiste instantie op dat gebied. 

 

Wie zijn de mensen van Woldhulp?

 

Stichting Woldhulp bestaat uit vrijwilligers, allemaal uit de regio Steenwijkerwold en omstreken. Zij vormen het bestuur van de stichting, bemannen het Centraal Meldpunt of gaan op bezoek om klusjes te doen. De vrijwilligers die bij u langskomen voor een klusje hebben een training gehad en kunnen zich altijd legitimeren als vrijwilliger van Woldhulp. 

 

Wat kost het?

 

De vrijwilligers zetten hun tijd en kennis gratis in. Maar als er kosten worden gemaakt bij een klusje (materiaal) of bij vervoer (reiskosten) dan wordt dit wel in rekening gebracht. Uiteraard wordt dit vooraf door het Meldpunt met u besproken. 

 

Meer informatie

 

Meldpunt voor hulp: 
Telefoon 06 - 133 33 10 72
Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur

E-mail meldpunt@woldhulp.nl

 

Wilt u meer weten over Stichting Woldhulp? Of heeft u een vraag over vrijwilligerswerk?
Dan verwijzen wij u graag naar de website van Stichting Woldhulp. U vindt daar de actuele contactgegevens en telefoonnnummers 

 

 

Klik hier voor de website van Stichting Woldhulp.