Vrijwilligerswerk

 

Rayon  Steenwijkerwold,
waartoe behoren

 

Thij, de Basse, Marijenkampen, Witte paarden, Baars, Lage Egge, Tuk, Kallenkote, Zuidveen en Onna. 

 

Alle activiteiten vinden plaats in Hoogthij

 

In Steenwijkerwold worden bij alle activiteiten koffiedames ingezet voor  de bediening. Voor het afwassen beschikken zij over twee vaatwassers. Zij serveren  om toerbeurt, met twee personen per keer.  De zomermaanden  juni-juli-augustus zijn ze vrij. Een keer per jaar gaan ze gezamenlijk uit eten ter afsluiting van het seizoen. We doen een dringend verzoek aan u, geeft u op, telefonisch of via het contact formulier.  Gezelligheid staat voorop!       

 

Contactpersoon:  Mevr. J. Winters  Holthinge  Campweg 120

8341 PM Steenwijkerwold tel.0521-588830

E-mail bejanniewinters@home.nl

 

Het ontmoetingshuis in Hoogtij  is voor senioren van Steenwijkerwold en omgeving.

Het aanbieden van meer opvang mogelijkheden is een ondersteuning voor de thuis situatie. Het helpt om mensen langer thuis te laten wonen.

 

Er is achterwacht voor de mantelzorger en opvang voor mensen met regie verlies of in een kwetsbare situatie.

 

De doelstelling van de initiatiefgroep Ontmoetingshuis is de wens om M.F.C. meer inloopcentrumplaats te laten zijn. Hoogthij kan een belangrijke opvang functie voor het dorp vervullen, mits burgers uit het dorp zelf de handen ineen slaan en vorm geven aan de ontmoetingsplaats.

 

Zorggroep en AVOS bieden ondersteuning aan. Dorpsbelang ziet vaak als eerste reden waarom ouderen uit hun huis moeten, het onderhoud van tuin en het huis speelt een grote rol. Ook de behoefte aan gezelligheid of helpen bij structuur bieden, geeft men moeilijk toe maar worden in het dorp wel herkend. Dorpsbelang onderstreep het positieve effect van een Ontmoetingshuis in het dorp wat naast de zorgbehoevende ook open staat voor de mantelzorger.

 

Ook voor dit project worden vrijwilligers gevraagd. Het streven is ouderen uit de eenzaamheid te halen en  met spelen o.i.d. hun voor een dag te begeleiden.

 

Opgeven kan via het contactformulier en via de contact persoon: